Trycka på påsar och kassar

Tygpåsar, papperskassar, bomullskassar – alla namn på snarlika produkter.

I djungeln av valmöjligheter är det svårt att välja vilken modell som är bäst, och de flesta har hundratals modeller att välja på från lika många leverantörer. Vi har valt att göra det enklare än så, och presenterar ett rekommenderat urval men har ytterligare modeller att visa om våra utvalda inte matchar behovet.

Papperskasse, tygkasse eller non‑wovenkasse – bästa modellerna?

Första valet står mellan en påse i papper, tyg eller plast.

Papperspåsar är den enklaste varianten, med handtag av tvinnat papper och med förstärkt botten. Av naturliga skäl tål den dock inte att dränkas i vatten, men det är väl ett ovanligt användningsområde.

Bomullskassen, som även går att få i Oekotex-certifierad variant, håller bättre. Vi har valt att lyfta fram kassen i 140g/m2 för en bra avvägning mellan pris och kvalité. Det finns även budgetkassar i 100g/m2, som vi dock tycker är för tunt, samt kraftigare påsar upp till 220g/m2.

Non-Wovenkassen produceras av PP-plast och håller därmed riktigt länge. Vår variant är i 100g/m2, istället för den vanligt förekommande i 75 eller 80g/m2, för en bättre kvalitetskänsla.

Tryckmöjligheter

Produktionen av dessa bärkassar sker på olika sätt. Papperskassen trycks digitalt och valet står därmed mellan enfärgstryck eller fyrfärgstryck, vilket är bra och ekonomiskt vare sig ni har en fyrfärgsbild eller logotyp som ska tryckas.

Bomullskassen trycks som standard med screentryck i en till fyra färger. Där läggs varje färg på för sig och det är därför upp till fyra solida färger, som trycks in i materialet. Det finns också möjlighet till att trycka med transfertryck, för exempelvis bilder, som värms fast på produkten.

Non-Wovenkassen av denna modell trycks endast med screentryck i 1-4 färger.

Fler modeller

Dessa tre är som sagt våra standardmodeller. Om ni söker något annat, i andra format eller med annan design så är ni varmt välkomna med er förfrågan. Vi har ett stort bibliotek med varianter som vi gärna presenterar för er.

Välkommen till Intryck!