Reklam på fakturan når fram

Det finns ett dokument som alla skickar, som alla tar emot och som alla sparar – det är fakturan. Det borde därför vara en självklarhet att skicka reklam på fakturan, om inte på framsidan så varför inte på baksidan?

Erbjudanden kan vara allt ifrån procentsatser eller rabattcheckar på nästa beställning till att helt enkelt göra reklam för ett urval av sitt sortiment. Portot och kuvert är redan betalt så istället för att skicka reklamen separat och betala ytterligare en omgång porto kan du kombinera kostnaden för fakturautskicket med reklamutskicket – ekonomisk marknadsföring som når fram!

Utnyttja färger

Många fakturor kommer i svartvitt, oftast för att man saknar färgtoner i sin fakturaskrivare. Förutom att beställa brevpapper för att få sin logo i färg kan vi också trycka ett snyggt erbjudande på baksidan. På så sätt kan du förknippa din faktura med positivitet och väcka intresse snarare än att bara vara ytterligare en räkning för mottagaren.

Företagets grafiska profil blir en stor igenkänningsfaktor och dessutom ser det mer professionellt ut med fakturor i färg.

Variera din fakturareklam

Du kan variera din reklam på fakturan genom att trycka flera olika baksidor i korta serier och välja ut vilken baksida du vill ge varje kund. På så sätt kan du också på ekonomiskt sätt göra ett test vilka erbjudanden som går hem och hur väl det funkar, samtidigt som du anpassar reklamen beroende på vad kunden har köpt.

Det blir också allt viktigare med recensioner på nätet och då är det ett ypperligt tillfälle att fråga om din kund kan tänka sig att lämna en recension. Då får du inte bara en offentlig bekräftelse på att du gör ett bra jobb, utan också citat att använda i din egen framtida marknadsföring.

Undvik för mycket reklam på fakturan

Det gäller att vara lite vaksam på att inte fakturan ser ut som en bluffaktura med reklamen på, därför rekommenderar vi att man trycker reklamen på baksidan och att man inkluderar texter som bekräftar att det är fråga om en äkta faktura, exempelvis som ovan “Tack för din beställning”.

Med ett bra erbjudande på fakturan kan ni snabbt räkna hem inköpskostnaden för trycket.

Intresserad? Begär en offert för din fakturabaksida direkt, via formuläret eller kontaktuppgifterna nederst på sidan.