Billiga trycksaker – så här gör du

Vi är alla ute efter det bästa priset, men särskilt i ett företags uppstart är det extra viktigt att hålla i pengarna. Då vill man gärna ha billiga trycksaker.

I företagets start är det oftast bara visitkort som behövs som förbrukningstrycksak, innan mer marknadsföringsmässiga trycksaker som broschyrer behövs. Senare vill man givetvis även ha tryck på kuvert när/om man börjar skicka fakturor per post eller annat material.

Olika trycksaker har olika tillverkningsmetod, därför skiljer det något hur du gör för att få de billigaste trycksakerna. Det som alltid gäller är dock att skapa en tryckfärdig pdf.

Billigaste visitkorten

Visitkort trycks generellt digitalt idag. Det innebär snabb leveranstid, hög kvalité och låga startkostnader. Till skillnad från offsettryck kostar dock trycket beroende på om det är enbart svart färg eller färgtryck – där offset istället tar betalt för 1-färg, 2-färg och så vidare.

För att få de billigaste visitkorten – använd endast svart färg, endast på en sida av arket och på vårt lagerpapper för visitkort, 300g MultiDesign Original White. Beställ även mellan 200-500st – det kostar inte många kronor mer än 50-100st på grund av startavgiften och styckpriset blir så mycket bättre.

Billigaste kuverten

Även kuvert kan idag tryckas digitalt och för den absolut billigaste varianten är det också där endast svart färg som gäller. Vill man ha en-, två- eller trefärgstryck i annan färg än svart går trycket i offset och medför något högre startkostnader.

Kuvert säljs vanligtvis i kartonger om 500, men från och med November 2015 kommer vi att erbjuda lägre antal än så. Vi rekommenderar att man beställer en årsförbrukning kuvert. Det är så länge som klistret håller ordentligt, så ni inte behöver slänga eller sitta med tejp för att ni har beställt för många. Det är därmed det mest ekonomiska.

Skapa ett ordentligt original!

Det kan inte stressas för mycket – gör originalet rätt från början! Använd Adobe InDesigninte Word, inte Excel. I nödfall kan Photoshop användas. Gör originalet i rätt storlek, för exempelvis visitkort brukar man använda 90x55mm och ett C5-kuvert är 229x162mm.

Alla tryckerier vill ha en tryckfärdig pdf. Den skall vara i rätt storlek och i rätt upplösning för att er trycksak skall bli bra. Använd gärna våra PDF-inställningar.

Titta gärna på vårt Exempel på Tryckfärdig PDF så kan ni jämföra utseendet mot er PDF.

Vi erbjuder även hjälp med originalframställning mot timdebitering. Då ansvarar vi för att originalet blir rätt och tryckbart.

Har du inte tillgång till Adobe-produkter kan du testa att använda Scribus, vi har dock ingen erfarenhet av programmet mer än att det rekommenderas som alternativ till InDesign och är tänkt att fylla samma funktion.

Redo att beställa billiga trycksaker?

Begär en offert genom vårt formulär eller skicka ett mail och bifoga ditt original så kan vi lätt ge dig ett pris på framställningen av din trycksak.

Välkommen till oss på Intryck Reklam!